• Πληροφορίες
  • Multimedia
  • Συχνές Ερωτήσεις
  • Online Consultation

Υπάρχουν δύο βαθμοί ανάπτυξης αρθρίτιδας του αγκώνα, η ανάπτυξη αρχόμενης ή μετρίου βαθμού οστεοαρθρίτιδας και η σοβαρού βαθμού οστεοαρθρίτιδας. Η ανάπτυξη αρχόμενης ή μετρίου βαθμού δεν ανταποκρίνεται στην συντηρητική αγωγή και καθιστά την αρθροσκόπηση του αγκώνος ως μία σημαντική θεραπευτική επιλογή. Με την τεχνική αυτή αφαιρούνται τα κατεστραμμένα τμήματα του αρθρικού χόνδρου, καθώς επίσης και τα ελεύθερα σώματα και τα οστεόφυτα. Η ανάπτυξη σοβαρού βαθμού οστεοαρθρίτιδας καθιστά την ολική αρθροπλαστική την κύρια θεραπευτική επιλογή. Μία κατεστραμμένη άρθρωση είναι συνήθως το τελικό αποτέλεσμα της ανάπτυξης αρθρίτιδος που συχνότερα είναι ιδιοπαθής ή να οφείλεται σε άλλες αιτίες όπως: χρόνια νόσος, τραύμα κα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο ποιότητας ζωής, επηρεάζοντας άμεσα τομείς, όπως τη λειτουργικότητα του ατόμου, την καθημερινότητά του και τη συναισθηματική του κατάσταση. Η Ολική αρθροπλαστική αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα επιτεύγματα της ιατρικής, και περιλαμβάνει αντικατάσταση του φθαρμένου τμήματος της άρθρωσης με εμφυτεύματα εξαιρετικά ανθεκτικά και απόλυτα συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό, Τα αποτελέσματα της ολικής αντικατάστασης της άρθρωσης ποικίλουν κατά άτομο. Η διάρκεια ζωής του εμφυτεύματος εξαρτάται από διάφορους φορείς όπως το βάρος, την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητας κάθε ατόμου.

Εικόνες

Video

Ποιά είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση;
Γίνεται έλεγχος για να προετοιμαστείτε για το χειρουργείο. Πραγματοποιούνται ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό με έμφαση σε καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες ή προηγούμενες επεμβάσεις. Γίνεται τελικός έλεγχος από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Σε περίπτωση αρθροσκοπήσεως, ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο την ίδια ημέρα.
Σε περίπτωση αρθροπλαστικής συνήθως απαιτείται νοσηλεία 3-4 ημερών.

Τί είδους αναισθησία χρειάζεται;

Αυτό καθορίζεται σε συνεννόηση με τον αναισθησιολόγο, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται γενική αναισθησία..

Ποιός είναι ο χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση; 

Η επιστροφή σε πλήρεις δραστηριότητες είναι περίπου 3- 4 εβδομάδες για την αρθροσκόπηση, και 8-10 εβδομάδες για την ολική αρθροπλαστική.

Υπάρχουν κίνδυνοι μετά την επέμβαση;

Το ποσοστό επιπλοκών της αρθροσκόπησης είναι κάτω από 1%, όταν αυτή διενεργείται από ειδικά εκπαιδευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς.
Το ποσοστό επιπλοκών της ολικής αρθροπλαστικής είναι περίπου 2-3%.

Online Consultation

Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Μήνυμα