• Πληροφορίες
  • Multimedia
  • Συχνές Ερωτήσεις
  • Online Consultation

Η ανάπτυξη αρχόμενης ή μετρίου βαθμού οστεοαρθρίτιδας που δεν ανταποκρίνεται στην συντηρητική αγωγή καθιστά την αρθροσκόπηση του ώμου ως θεραπεία. Με την τεχνική αυτή αφαιρούνται τα κατεστραμμένα τμήματα του αρθρικού χόνδρου, τα ελεύθερα σώματα και τα οστεόφυτα. Αυτή η τεχνική μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την ολική αρθροπλαστική του ώμου.
Η ανάπτυξη σοβαρού βαθμού οστεοαρθρίτιδας καθιστά την ολική αρθροπλαστική ως θεραπεία. Μία κατεστραμμένη άρθρωση είναι συχνά το αποτέλεσμα της ανάπτυξης αρθρίτιδας που συχνότερα είναι ιδιοπαθής ή μπορεί να δημιουργιθεί απο τραύμα, ρήξη του τενοντίου πετάλου, χρόνια νόσος, κα. Η κατάσταση αυτή μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο ποιότητας ζωής, όπως τη λειτουργικότητα του ατόμου, την καθημερινότητά του και τη συναισθηματική του κατάσταση. Η Ολική αρθροπλαστική είναι από τα μεγαλύτερα σύγχρονα επιτεύγματα της ιατρικής, οπου περιλαμβάνει αντικατάσταση του φθαρμένου τμήματος της άρθρωσης με εμφυτεύματα εξαιρετικά ανθεκτικά και απόλυτα συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό. Τελος αυτά ποικίλουν ανα άτομο, και η διάρκεια ζωής του εμφυτεύματος εξαρτάται απο το βάρος, την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητας κάθε ατόμου

Εικόνες

Video

Ποιά είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση;
Γίνεται έλεγχος για να προετοιμαστείτε για το χειρουργείο. Πραγματοποιούνται ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό με έμφαση σε καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες ή προηγούμενες επεμβάσεις. Γίνεται τελικός έλεγχος από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο.Η διαδικασία αυτή γίνεται συνήθως λίγες ώρες πριν την επέμβαση.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Σε περίπτωση αρθροσκοπήσεως ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο την ίδια ημέρα, ενώ σε περίπτωση αρθροπλαστικής απαιτείται νοσηλεία 3 με 4 ημερών

Τί είδους αναισθησία χρειάζεται;

Αυτό καθορίζεται σε συνεννόηση με τον αναισθησιολόγο, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται γενική αναισθησία..

Ποιός είναι ο χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση; 

Η επιστροφή σε πλήρεις δραστηριότητες είναι περίπου 3- 4 εβδομάδες για την αρθροσκόπηση, και 8-10 εβδομάδες για την ολική αρθροπλαστική.

Υπάρχουν κίνδυνοι μετά την επέμβαση;

Το ποσοστό επιπλοκών της αρθροσκόπησης είναι κάτω από 1%, όταν αυτή διενεργείται από ειδικά εκπαιδευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς. Το ποσοστό επιπλοκών της ολικής αρθροπλαστικής είναι περίπου 2-3%.

Online Consultation

Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Μήνυμα