• Πληροφορίες
  • Multimedia
  • Συχνές Ερωτήσεις
  • Online Consultation

Μία κατεστραμμένη άρθρωση συνήθως είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης αρθρίτιδας που συχνά είναι ιδιοπαθής, ή μπορεί να οφείλεται σε άλλα αίτια όπως τραύμα – κάταγμα, χρόνια νόσος κα.
Αυτή η κατάσταση μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο ποιότητας ζωής, επηρεάζοντας τη λειτουργικότητα του ατόμου, την καθημερινότητά του και τη συναισθηματική του κατάσταση. Με την τεχνική όμως αυτή, αφαιρούνται όλα τα κατεστραμμένα τμήματα των μηνίσκων και του αρθρικού χόνδρου, τα ελεύθερα σώματα και τα οστεόφυτα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την ολική αρθροπλαστική του γόνατος.

Εικόνες

Video

Ποιά είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση;
Γίνεται έλεγχος για να προετοιμαστείτε για το χειρουργείο. Πραγματοποιούνται ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό με έμφαση σε καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες ή προηγούμενες επεμβάσεις. Γίνεται τελικός έλεγχος από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο.Η διαδικασία αυτή γίνεται συνήθως λίγες ώρες πριν την επέμβαση.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο την ίδια ημέρα.

Τί είδους αναισθησία χρειάζεται;

Αυτό καθορίζεται σε συνεννόηση με τον αναισθησιολόγο, είτε μπορεί να είναι περιοχική, ή γενική αναισθησία.

Ποιός είναι ο χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση; 

Ποικίλλει από 4-5 εβδομάδες σε μερική μηνισκεκτομή έως 10-12 εβδομάδες σε περίπτωση συρραφής του μηνίσκου.

Υπάρχουν κίνδυνοι μετά την επέμβαση;

Το ποσοστό επιπλοκών της αρθροσκόπησης είναι κάτω από 1%, όταν αυτή διενεργείται από ειδικά εκπαιδευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς.

Online Consultation

Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Μήνυμα